Kakor

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda siten godkänner du att cookies används för detta ändamål. Läs mer här.

Jag godkänner inte kakor

Helt hemma

Helt hemma – varumärkeskampanjen som skapade bra resultat för SBC


SBC - Sveriges BostadsrättsCentrum - är specialister på förvaltning av bostadsrättsföreningar. Att ta hand om fastigheten man bor i är en fråga som angår alla som äger en bostadsrätt. Med rätt förvaltning kan man öka attraktiviteten av sin förening såväl som öka värdet på sin bostad. På talangmarknaden är SBC okända, vilket leder till utmaningar med att attrahera nya medarbetare. Man är dessutom lite av en doldis på marknaden vilket leder till att man inte alltid är förstahandsvalet, varken bland kunder eller talanger.
Se alla filmer på helthemma.sbc.se

Utmaning

SBC vill stärka sin position både som varumärke och som arbetsgivare. Målet är att ta marknadsandelar, skapa en tydligare bild av vad SBC kan bidra med och vilken nytta man som bostadsrättsförening kan få av att anlita SBC som förvaltare. Man vill också stärka medarbetarskapet och på så sätt bli mer relevanta bland kandidaterna – man har varit lite av en doldis på marknaden. Medarbetarna känner stor stolthet över både sin arbetsgivare och vad de åstadkommer för sina kunder. Men utifrån fokusgrupper, under arbetet med SBCs EVP, framkom det tydligt att medarbetarna tycker att alldeles för lite av allt bra de gör kommuniceras utåt.

Lösning

Strategin blev att skapa en bred kampanj då det finns tydliga synergier mellan affär och medarbetarskap. Vi kom fram till att en bred kampanj skulle främja SBCs varumärke såväl som employer brand på bästa sätt. Lösningen blev webbserien "Helt hemma". Med hjälp av igenkännande situationer, humor och Daniel Hallberg dramatiserades fem situationer man kan kan ställas inför som bostadsrättsinnehavare och Daniel krånglade sig ur dem med hjälp av SBCs experter. Filmerna samlades på en kampanjsida där experterna från SBC även fick berätta om fördelarna med att jobba på SBC såväl som dela med sig av sina bästa tips till befintliga och potentiella kunder.

Resultat

Kampanjen engagerade stort på olika plan och effekten visade sig direkt. På kampanjsidan stannade besökare i genomsnitt 5 minuter och 39 sekunder. 55,9% av besökarna interagerade med sidan, dvs stannade kvar, läste innehåll, såg videor. 10,6% klickade sig vidare till sbc.se. Karriärsidan ökade sitt besöksantal med 30%. Andelen av toppkandidater till lediga tjänster ökade stort. Internt kände medarbetarna ökat engagemang. Man kände ”mer förtroende” och tyckte att ”SBC känns mer i tiden genom att vara på sociala medier med lättsamt och informativt material”. 51% kände ökad stolthet.

Fler case