Kakor

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda siten godkänner du att cookies används för detta ändamål. Läs mer här.

Jag godkänner inte kakor

En karriärwebb för alla

Fyra olika sätt att uppleva SBAB:s kultur


När vi intervjuade befintliga medarbetare förstod vi snabbt att SBAB inte är som andra arbetsgivare. De vittnade om ett stort kulturfokus, värderingar som efterlevs och en arbetsplats där medarbetare får stå i centrum och tillåts vara annorlunda; allt detta i en miljö som är ”lite knasig”. För att spegla SBAB bättre tog vi fram en karriärsida med ett personligt tilltal – som går att tillgodogöra sig på fyra olika sätt beroende på vad besökaren föredrar.

Utmaning

SBAB är tydliga med att de värdesätter medarbetare som matchar kulturen framför vassa cv:n – och i intervjuer beskrev medarbetarna en arbetsplats med mångfald i fokus, där allas olika perspektiv tas tillvara. Att prata om kultur, värderingar, utvecklingstakt, mångfald och medarbetarfokus är inte unikt idag. Det har snarare blivit en hygienfaktor och begreppen har blivit urvattnade. För att spegla dem på ett bra sätt behövde vi framhäva det personliga, unika och till och med lite udda inom SBAB, samtidigt som vi behövde förhålla oss till den tillgänglighetsprincip som många samhällsfunktioner och statliga bolag som SBAB måste följa.

Lösning

Vår strategi blev att omsätta SBABs värden i användarens upplevelse av sajten. För att få fram SBAB:s fokus på att inkludera, gjorde vi en karriärwebb tillgänglig för alla, där du som besökare kan välja om du vill se, prata med en medarbetare, läsa eller lyssna. Givetvis porträtterade vi också en mångfald av kollegor på sajten. Den goda kulturen visste vi att medarbetarna speglade bäst – därför lät vi dem själva beskriva sina kollegor. På så sätt fick vi fram personliga berättelser med både kärlek och humor. För att kunna konvertera besökare till nya medarbetare tog vi också fram ett verktyg som avsevärt förenklade processen att ta fram kvalitativa jobbannonser med rätt tonalitet.

Resultat

Genom att verkligen spegla kulturen och erbjuda flera olika sätt att ta till sig informationen har sajten blivit ett finslipat verktyg för rekrytering. Även internt har den engagerat medarbetare som bidragit till innehållet. Och tack vare skapa-jobbannons-verktyget har rekryterande chefer snabbt kunnat skapa sina egna annonser, vilket lättat trycket på HR-avdelningen. Sammantaget har karriärsidan fungerat fantastiskt. Utan någon aktivitet för att driva trafik till den nya karriärsidan har konverteringsgraden av ansökningar initialt ökat med hela 300% sedan lanseringen. Ett tydligt bevis på att det nya innehållet lyckats förmedla en på insidan uppskattad kultur till externa kandidater.

Fler case