Kakor

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda siten godkänner du att cookies används för detta ändamål. Läs mer här.

Jag godkänner inte kakor

Nyheter / 2020-06-23

Snart sommar! Dags att ge dig själv ditt eget SVP!

Sommaren står för dörren och i hallen står våra flip-flops och väntar på att få invigas. Den här sommaren kommer inte att bli som vi är vana vid. Det blir ingen charterresa att se fram emot och ingen åldrande och efterlängtad släkt att åka och hälsa på. Istället för att deppa över begränsningarna kanske vi ska se den här perioden av ledighet vi har framför oss som århundradets möjlighet till att hitta och börja använda vår inre drivkraft. En ärlig chans att ge oss själva ett erbjudande vi inte kan tacka nej till. Så här skapar du ditt eget Summer Value Proposition:

Väck din upptäckarlust!

Även om du inte kan resa kors och tvärs den här sommaren så kan du fortfarande hitta nya platser i ditt närområde. Gå på upptäcktsfärd och inse att det finns en hel outforskad värld utanför din dörr. Och vill du ligga kvar i hängmattan så kan du ändå utforska. Oavsett hur du väcker din nyfikenhet så kommer du vinna på det. När hjärnan tar in ny information skapas nya nervtrådar och vi blir smartare på köpet.

Tänk hållbart även med dig själv!

På samma sätt som vi hjälper till att återvinna använt material och på så vis tar hand om naturen behöver vi också pyssla om oss själva. Ta den där välförtjänta sovmorgonen. Säg nej till måsten. Säg ja till dig själv. Och när du vilar, tänk på all den kunskap du faktiskt har som skulle kunna ge mer värde till din arbetsplats. Behöver du lyfta fram och göra andra uppmärksamma på det som du är en riktig fena på?

Se det du har!

En altan i söderläge. Vänner och familj. En prunkande balkong. Fem veckors betald semester. Glasskiosk och klippbad ett stenkast bort. Det finns alltid något som sätter guldkant på tillvaron. Kanske är det något du tar förgivet. Gör en lista över det du är tacksam över. Du kommer förmodligen att upptäcka ytterligare något som berikar ditt liv.

Bygg ditt vinnarteam!

Vad vore jaget utan laget? Du har dem omkring dig. Det kan vara katten, hunden, de bästa vännerna, sambon, dottern, sonen, grannen eller alla. Oavsett vilka som ingår, behöver du ditt gäng omkring dig. De som får dig att skratta och komma igen när du är på väg att ge upp. De som är där och utmanar ditt perspektiv när du tror att det bara finns en väg. De som helt enkelt är fenomenala på att få dig att växa ännu lite mer.

Plantera dina framtidsfrön!

När du varvar ner, passa då på att drömma lite extra. Oavsett om du innerst inne vill bli stavhoppare på elitnivå, frilansande konditor, uppfinnare eller nobelpristagare – låt inte någon ”nej”, ”är du galen?” eller ”glöm det”-tanke stoppa dig. I dina drömmar finns nämligen svaren på vad du drivs av innerst inne. Din stavhoppardröm kanske egentligen handlar om att du har potential till att bli fysiskt mycket starkare och du kanske kan realisera det genom att jobba mot att klara av maran om ett år. Vad din innersta drivkraft än kan vara: dröm vidare!

Glad sommar!

Fler nyheter