Kakor

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda siten godkänner du att cookies används för detta ändamål. Läs mer här.

Jag godkänner inte kakor

Nyheter / 2019-07-22

Lite inspiration till semesterfirare – här är tips på några poddavsnitt

Är du den som bara vill koppla bort allt och koppla av när du har semester? Eller tycker du det är avkopplande att sätta på en bra podd och låta dig inspireras?

Stämmer det senare så bjuder vi här på några inspirerande poddavsnitt som kan passa bra såväl i hängmattan som på löprundan.

 

 

”David Sandström & Haisam Mohammed om när reklam blir populärkultur”, Orlic& #1

Inför Guldägget i år, Sveriges äldsta och största kommunikationstävling, lanserade arrangören KOMM en podd där David Orlic möter intressanta, talangfulla och provocerande personer. I det första avsnittet gästas han av David Sandström från Klarna och Haisam Mohammed från Brons. De diskuterar maktbalans mellan företag och artister och pratar om framtiden för kreatörer och marknadsdirektörer.

– Om ni är nyfikna på vad som händer i kommunikationsbranschen är det här ett tips. Insiktsfullt och bra snack, säger vår AD Johan Mork.

– Intressant om hur kommunikation och kultur i allt större grad samverkar och påverkar varandra, tycker projektledare Claes.

 

”Stafetten”, Passiontalks #7

Passiontalks är en podcast med Linda Hammarstrand och Anders Eriksson om att leda, engagera och vara en del av en verksamhet – med passion. I det här avsnittet delar Linda med sig av sin ”stafett”. Vilka servar du i ditt arbete? Och vilka servar dig? En organisation är ingen one man show.

– Det jag gillar med Lindas stafettänk är att det bryter ner kontraproduktiva silos på företag. Du måste ha lite koll på vad dina kollegor gör, och genom att förstå och höja dina kollegor, höjer du nivån på det ni levererar – och du själv kan utvecklas och ha roligare på jobbet, tipsar vår copy Anna Majdalani.

Kunskap kan tänkas vara dyrt, men okunskap är dyrare. Här kostar investeringen endast dryga 22 minuter.

 

”Dan Hasson, Lär dig hantera stress”, Framgångspodden #229

Sveriges främsta stressforskare Dan Hasson gästar Framgångspodden och berättar bland annat om hur vi kan styra våra liv genom att välja förhållningssätt och om vad som är skillnaden mellan mål och drömmål. Han pratar också om hur han hjälper många företag att förbättra sin arbetsmiljö.

– Det här avsnittet ger många nycklar till hur man kan skapa en arbetsmiljö som är bra på riktigt, där grunden är att ställa öppna frågor och inte sätta in åtgärder innan man förstått problemet på riktigt, tipsar vår projektledare Elin.

– Ibland gör vi lösningarna så svåra och jag tycker Dan har ett intressant synsätt som gör att man får en djupare förståelse för självklara saker.

Boken Faktastiskt, som Dan har skrivit, kom ut i början av året och i den kan ledare och HR fördjupa sig i ett än mer faktabaserat arbetsätt – där fakta får styra våra val snarare än förutfattade meningar.

 

”Så lyckas du på 5 kilometer” Ewerlöf & Månström #12

Kanske är det den här sommaren (också) som du tänker att du ska ta tag i motionen och verkligen se till att de där löprundorna blir av. Att sätta ett mål kan ju vara en bra morot, det behöver ju inte vara ett marathon, varför inte börja med att bli snabbare på fem kilometer? I den här podden delar Malin Ewerlöf och Petra Månström med sig av bra tips.

– Att variera träningen är nyckeln till att både bli starkare och snabbare. Och när det kommer till löpning är intervaller ett mycket bra verktyg. Den här podden har hjälpt mig med både tips och inspiration, både vad gäller träningsupplägg och pepp, tipsar vår AD Fredrik.

Snöra på löpdojjorna och ge dig ut på momangen. Eller, det kanske passar bättre imorgon…

Fler nyheter