Kakor

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda siten godkänner du att cookies används för detta ändamål. Läs mer här.

Jag godkänner inte kakor

Nyheter / 2020-01-31

Kungen på att lösa upp knutar och sätta igång cirkulationen

På Coreworkers har vi förmånen att en gång varannan vecka låta oss knådas av en riktig proffsmassör – till en subventionerad kostnad som dras från friskvårdsbidraget. Mats Olofsson – även kallad Massagekungen – är utbildad idrottsmassör och tar sig an både företagskunder och privata kunder. Den största delen av sin arbetstid lägger han dock på att vara elitidrottarnas favoritmassör – han masserar såväl svenska som norska brottningslandslaget och Djurgården Fotbolls damlag.

 

Hur kom det sig att du började massera?
– Jag var ju själv aktiv brottare i början av 80-talet och var bland annat med i ungdomslandslaget. Det var naturligt att massera varandra och trycka lite under uppvärmningen. Jag lärde mig av det och tyckte att jag var rätt bra, så jag tog några kurser.

Coreworkers medarbetare har haft äran att masseras av Mats i 8 år. Han är glad att arbetsgivaren har satsat på friskvård för medarbetarna.

Varför är massage viktigt för oss som sitter framför datorn hela dagarna?
– Ert jobb är statiskt och ni får lätt stela nackar och bröstrygg, som behöver stretchas och töjas ut. Massage sätter igång blodcirkulationen och löser upp muskelspänningar. Sedan är ergonomin jätteviktig för att inte få förslitningsskador – att ni inte sitter med förhöjda axlar och med skärmen för långt ifrån ögonen.

Första februari är löpningens dag i Sverige – och löpning har ju sedan några är tillbaka blivit omåttligt populärt. Flera av våra kollegor här på Coreworkers har hakat på racet – några springer på lunchen för vardagsmotion, andra jagar bästatider och klockar varenda löpsteg. Oavsett ambitionsnivå är målet att hålla sig frisk och stark och bli lite bättre hela tiden.

Vad ser du för massagebehov hos löpare?
– Det är främst sätet, vaderna och benen som tar mest stryk – från höften och nedåt. Om du vill bli bäst så behöver du regelbunden massage för att inte få mjölksyra och tunga ben. Du måste vara stark i coren också – löpträningen måste kombineras med styrketräning.

Mats vet vad han talar om – han jobbar även med löparakademin Runacademy och masserar kontinuerligt långdistanslöparna Johanna Bäcklund och Lisa Ring, som båda representerat Sverige i VM.

Hur kom det sig att du blev Massagekungen?
– Jag kommer inte ihåg helt, men jag tror att jag kom på det själv. Det är mitt namn på Instagram. Godisprinsen och Salamikungen fanns ju redan…hehe. Jag tyckte att det var ett lite kul namn och jag har bara fått positiva kommentarer.

Jaha, men vad gör dig då till kung på området?
– Det bästa med att vara massör är att jag kan göra nytta och hjälpa människor att må bättre. Jag får folk att inse att de behöver röra på sig lite mer, kanske äta lite mer hälsosamt och motionera. Jag får igång dem! Sedan är det kul att få jobba med alla elitidrottare och få följa med på deras resor – mitt jobb är så varierat

Fler nyheter