Kakor

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda siten godkänner du att cookies används för detta ändamål. Läs mer här.

Jag godkänner inte kakor

Nyheter / 2019-07-15

Hög tid att implementera ditt Summer Value Proposition

Det nalkas sommar och semester, nu är det verkligen dags att börja tänka på ditt SVP – ditt Summer Value Proposition. För precis lika viktigt som det är att skapa ett EVP, för att väcka rätt förväntningar hos framtida och nuvarande medarbetare, gäller det att du har en tydlig strategi inför ledigheten. Nu gäller det verkligen att ta vara på de styrkor och drivkrafter som finns tillgängliga i din egen ”organisation”. Här är sommarens viktigaste huvudbudskap.

 

Nya utmaningar varje dag

En semesterperiod erbjuder många möjligheter, men även en hel del utmaningar. Låt dig inte avskräckas av alla hårda beslut som du kan tvingas ta – skjut gärna upp dem. Och tillåt dig att göra fel – du behöver inte prestera på topp varje dag. Väljer du fel pocketbok, fatta ett nytt beslut. Ta en ny. Börja om. Det är inte svårare än så.

 

Ett agilt ”ledighetsskap” – en nyckel till framgång

Vaknar du och tänker att det vore gott med en fräsch sallad till middag, men känner under dagen att det skulle vara godare med grillat – tänd grillen. Din inre ledare kan aldrig ha fel. Tillåt dig att jobba agilt under hela ledigheten. Inget beslut är för stort för att ändras.

 

Utvecklingsmöjligheter

Sommaren erbjuder strålande utvecklingsmöjligheter. Bland annat har de flesta dagstidningar ett färskt korsord som behöver vecklas ut och ägnas lite tid. Tänk på att ackompanjera hjärnaktiviteten med något svalkande. Gillar du inte korsord går det bra att veckla ut andra saker – kanske ett liggunderlag på avlägsen plats. Något kallt passar fint även då.

 

Hållbarhet – för klimatet och ditt eget välbefinnande

Du tänker såklart på klimatet och framtiden. Således finns en strålande möjlighet att skippa både bil och flyg i sommar. Inta hängmattan och ligg där länge. Fruktansvärt klimatsmart. Och avkopplande.

 

Heta förmåner

Tillåt dig lite extra förmåner – under sommaren finns inga regler vad gäller bidragsdelen. Det är okej att unna sig lite extra varje dag. Och nej, det finns ingen glasskvot att tänka på. Kompensera med fördel med en promenad till kiosken, det är en utmärkt motprestation.

 

Tänk långsiktigt för framtiden

Semesterperioden är en viktig del av din årscykel. I början kan det se ut som ett projekt utan slut, men det kommer ju alltid. Så se till att hitta din balans i livet. Investera dina timmar i avkoppling, ägna tid åt reflektion och tillbringa så mycket tid med ditt allra viktigaste team. Men var inte rädd att smida planer för framtiden. Om du orkar vill säga. Du kan ju faktiskt göra det senare också.

 

Glad sommar!

Fler nyheter