Kakor

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda siten godkänner du att cookies används för detta ändamål. Läs mer här.

Jag godkänner inte kakor

Berättelser inifrån Akademiska

Autentiska bilder ska locka fler till vårdyrket


För att hylla medarbetarna på Akademiska sjukhuset för alla fantastiska insatser de gör, och i förlängningen också få fler intresserade av vårdyrket, skapade vi utställningen Berättelser inifrån Akademiska.

Utmaning

Brist på bemanning, långa vårdköer och nedskärningar. Medarbetarna på Akademiska sjukhuset kämpar dagligen med att förse medborgarna med den vård de behöver. Men debatten handlar oftast bara om det som inte funkar.

Lösning

Vi ville vända på debatten och fokusera på det som är bra. Vi ville hylla medarbetarna för alla fantastiska insatser de gör. Och vi ville att så många som möjligt i Uppsala skulle se det. För att få medarbetarna att känna att deras insatser är oerhört värdefulla. Vi skapade Berättelser inifrån Akademiska – en utställning som inte bara i bild porträtterar medarbetarna på ett autentiskt sätt, utan även består av citat från medarbetare, patienter och anhöriga.

Resultat

Utställningen är fotograferad av Agnes Stuber och kan ses på akademiskafotoutstallning.se – den visades även fysiskt på Gränbystadens galleria under tre veckor i april 2022. Såväl SvT som SR gjorde reportage om utställningen och den blev ett naturligt sätt för sjukhuset att kommunicera i sociala medier.

Vi vill hylla våra medarbetare med den här utställningen, för alla fantastiska insatser de gör. Förhoppningsvis kan vi även få fler att vilja gå en vårdutbildning och efter det välja att jobba på sjukhuset

Johanna Henriksson

HR-specialist

Fler case