Vi välkomnar Marie och Carl Johan till Coreworkers.

Skrivet den 24 april, 2012 i kategori Coreworkers, Nya samarbeten, Nyheter av Coreworkers

Coreworkers är inne i en spännande period då vi håller på att etablera flera nya samarbeten. För att möta det ökade trycket förstärker vi nu vårt copywriterteam med två nya talanger.

Möt våra nya medarbetare Marie Solberg och Carl Johan Malmsten.

Med ena foten i den japanska kulturen och en stor dos småländsk företagsamhet, har Marie skräddarsytt sin egen karriärväg fram till oss. Hon upptäckte sin passion för HR under studietiden på Newcastle Business School i England. Samtidigt fick hon utlopp för sin skrivartalang under frilansuppdrag som skribent och översättare. Och efter studier på Handelshögskolan i Göteborg samt Jönköpings Internationella Handelshögskola, klev hon ut i arbetslivet med en kandidatexamen i ekonomi och specialisering inom HR. När hon fick nys om Coreworkers, där hon kunde kombinera sina båda intressen – HR och skrivande – hade hon hittat rätt. Självklart slår Maries hjärta några dubbla slag när Japan kommer på tal, men hon är även en hängiven hobbyfotograf som alltid är öppen för att upptäcka ny musik och som gärna spenderar fritiden i naturen – på en bergstopp eller i de småländska skogarna.

Lika glada är vi att välkomna vår andra nya kompis och medarbetare Carl Johan. Han har rötterna i Stockholm, men har tillbringat de senaste åren i Australien. Där avslutade han studierna som hade påbörjats på Berghs. När det var dags att återvända till Sverige hade Carl Johan, förutom australiensiska flickvännen Annelyne, med sig en Bachelor of Communications. Under sin tid som australiensare hann Carl Johan även med att arbeta som planner på varumärkesbyrån The Lab Strategy i Melbourne. Där utvecklade han ett starkt intresse för människors omvärldsuppfattning. Skrivandet har gått som en röd tråd genom yrkeslivet och sedan hemkomsten har han haft flera frilansuppdrag som copywriter. En stor del av fritiden ägnas åt ett sidoprojekt där Carl Johan och en kompis strävar efter att göra världen lite snyggare genom att designa vardagsflugor och näsdukar för män.