Kakor

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda siten godkänner du att cookies används för detta ändamål. Läs mer här.

Jag godkänner inte kakor

Kina Lundqvist

Copywriter som vill öka välmåendet genom Employer Branding

Kina Lundqvist

Copywriter


På Coreworkers sedan: 2018

Bäst på: Att se förbättringsmöjligheter

Kina Lundqvist

Copywriter


På Coreworkers sedan: 2018

Bäst på: Att se förbättringsmöjligheter

Från Gislaved till Stockholm – via Spanien, Italien, Frankrike, Lund och Malmö. Kina tar med sig många perspektiv, språk och erfarenheter till Coreworkers – och får äntligen använda hela sitt register till att öka människors utveckling och välmående i samhället.

Vad tar du med dig från ditt tidigare yrkesliv till Coreworkers?

Ett starkt strategiskt tänk! Under mina senaste två år på IKEA har jag fått stor förståelse för hur globala organisationer jobbar med HR och kommunikation för att skapa engagemang och utveckla businessen genom medarbetarna. Jag ser fram emot att bidra med min kunskap här på Coreworkers och hjälpa fler organisationer utvecklas i den riktningen.

Vad var det som lockade med Employer Branding?

I grunden är jag journalist, men min drivkraft har alltid varit att få människor och företag att må bra och utvecklas. Det som lockade mig in på Employer Branding från början var just kombinationen av HR och kommunikation. Vi lägger ju större delen av vår vakna tid på våra jobb – jag vill att människor ska känna engagemang och motivation. På många sätt kan vi på Coreworkers öka vår befolknings välmående!

Vad är roligast i din roll som copywriter?

Dels är det kombinationen att få jobba analytiskt, strategiskt och kreativt, dels är det att få komma ut, träffa företag och komma in under huden på medarbetare. Vi kan verkligen gå in i olika verksamheter och göra skillnad!

Berätta något vi inte vet om dig!

Jag har ett ganska utvecklat språk- och dialektöra. Är uppvuxen i Småland, har pluggat spanska i Salamanca, italienska i Venedig, läst journalistik på the American University of Paris i Frankrike, studerat nationalekonomi och statsvetenskap i Lund, bott och jobbat i Stockholm och Malmö – och nu är jag tillbaka i Stockholm igen. Jag har lätt för att ta in min omgivnings språk och dialekter. Och har en tendens att härma, vilket inte alla uppskattar. Tyvärr får jag anstränga mig för att hålla mig till småländskan…

Vad inspirerar dig?

Jag blir inspirerad när jag ser att det finns möjligheter att göra något bättre. Och av autentiska och varma människor!

Fler medarbetare