Kakor

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda siten godkänner du att cookies används för detta ändamål. Läs mer här.

Jag godkänner inte kakor

Emma Hagberg

Copywriter och hobbykonnässör

Emma Hagberg

Copywriter


På Coreworkers sedan: 2017

Bäst på: Att göra komplicerat enkelt att förstå

Emma Hagberg

Copywriter


På Coreworkers sedan: 2017

Bäst på: Att göra komplicerat enkelt att förstå

Sälja korv på Råsunda, skriva skrivmaskin på kontor och sitta i kassan på ICA. Många arbeten ledde till intresset för kunden och människan – men det Emma minns mest från sina första jobb är artikelnumret på Sofiero.

Varför jobbar du med Employer Branding?

Det är meningsfullt! Att skapa värden för människor är svårt att göra när man skriver för att sälja bröd, mascaror eller motorvärmare, vilket jag gjort tidigare. Samtidigt är det samma parametrar du behöver skruva på för att nå igenom bruset. Med min förståelse för människors reklamkonsumtion, är det extra tacksamt och roligt att formulera sig inom Employer Branding.

Vad tar du med dig från tidigare jobb till gänget på Coreworkers?

Det måste vara det kommunikativa? Att det mesta går att göra enkelt och lustfyllt! Även en rekryteringsprocess går att krydda med lite kärlek. Men kanske också att det krävs mycket research för att förstå helheter. Att läsa luntor med text kom inte helt naturligt för mig, men jag har lärt mig att älska det. Ju mer vi vet, desto lättare blir det att plocka ut russinen ur textkakan och skapa relevant kommunikation.

Vad gör du för att undvika klyschor i text?

Jag försöker slå an den sträng som berör i människan, och det är sällan klyschor gör det. Genom att försöka förstå och sätta mig in i mottagarens värld blir det både lättare och roligare att vara relevant och oklyschig.

Ditt första jobb?

Sålde korv på Råsundas norra läktare. Det var nog nyckeln som gjorde att jag kämpade lite extra i skolan. Och blev vegetarian på heltid!

Berätta något inte så många vet om dig?

Jag kan orimligt många artikelnummer på Systembolaget! Fråga mig om ölen Sofiero? Eftersom jag jobbade där när jag pluggade är jag också lite av en hobbykonnässör när det kommer till att kombinera typ vilt med vin. Helt klart en perfekt kunskap för mig som vegetarian!

Fler medarbetare