Kakor

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda siten godkänner du att cookies används för detta ändamål. Läs mer här.

Jag godkänner inte kakor

Annika Isby

Copywritern som skapar starka upplevelser och ljuv musik

Annika Isby

Copywriter


På Coreworkers sedan: 2020

Bäst på: Storytelling som väcker känslor

Annika Isby

Copywriter


På Coreworkers sedan: 2020

Bäst på: Storytelling som väcker känslor

Giggande är idag det nya sättet att jobba för många – friheten och flexibiliteten att välja de uppdrag som man själv brinner för, är en av drivkrafterna. Det var så Annika, vår frilansande copy, hamnade på Coreworkers. Utbildad manusförfattare och med erfarenhet inom e-learning, intern- och ledarkommunikation ger hon hjärta och puls till medarbetare, varumärken och förändringsprocesser. Hemmavid sitter hon gärna vid pianot tillsammans med familjen.

Du är frilansande copywriter och arbetar med andra uppdragsgivare, men vad är speciellt med Coreworkers?

Här har jag snabbt blivit en i gänget. Jag blir medbjuden på allting – Coreworkers gör ingen skillnad på om du är frilans eller anställd. Vi har en bjussig kultur.

Vad tar du med dig från ditt tidigare arbetsliv till Coreworkers?

Att ha jobbat i stora globala organisationer och fått förståelse för beställarsidan är definitivt en fördel. Jag har också stor erfarenhet av att bygga upplevelser, oavsett om det handlar om att ta ut strategier och förändringar i en organisation eller att hålla stora chefsmöten. Jag tycker om att använda både digitala och fysiska kanaler, eller allra helst en mix av dem.

Vad är det du gillar med employer branding?

Att det handlar om människors drivkrafter – medarbetarna är varumärkesbärarna. Jag vill få fram deras berättelser genom att väcka känslor – det måste alltid finnas ett hjärta och en puls i det vi kommunicerar. Och en tydlig strategisk riktning såklart.

Vad är dina styrkor som copy?

Dels är det storytelling; att skapa tydliga budskap som väcker känslor och når rakt in i människor. Sedan är jag bra på att skriva på engelska. Jag försöker jobba med globala kunder och uppdrag på engelska för att hålla språket levande.

Berätta något som inte så många vet om dig!

Innan jag började plugga kommunikation jobbade jag på ett arkitektkontor med att ta fram ritningar i CAD och 3D. Jag brukar skryta lite om att jag ritade Ekologihuset som är en del av Lunds universitet. Sedan är musik en stor del av mitt liv. Jag har spelat piano sedan jag var 6 år och spelat i band, min man är utbildad musiker och mina barn går i musikklass. Hela vårt hem är fullt av instrument!

Fler medarbetare