Hitta er visuella identitet

Skrivet den 23 juni, 2011 i kategori Coreworkers, Employer Branding, Fredrik Stranne, Media, Nyheter, Personal & Ledarskap av Coreworkers

Elin Arnell, projektledare Coreworkers, och Fredrik stranne, VD CoreworkersEn bra platsannons tar inga omvägar. Den talar direkt till hjärta och hjärna och skapar helt rätt förväntningar. Den kokar ner essensen av jobberbjudandet, tydliggör kraven och arbetsplatsen man blir en del av.

Annonsering kopplat till företagets arbetsgivarvarumärke visar sig vara den kommunikation som av mottagaren ses som den mest objektiva i
förhållande till annan reklam. Därför finns det mycket att vinna för företaget som helhet på att ha en genomtänkt kommunikation som följer
en röd tråd.Då trovärdigheten hos mottagaren är så hög är platsannonseringen en god investering för att även stärka företagets övergripande varumärke.

Ögonrörelsestudier visar att du har cirka tre sekunder på dig att leda intresset vidare. Se därför till att din platsannons har samma stoppeffekt som alla andra kommersiella budskap. Med andra ord ska rubrik, eventuella bilder och andra grafiska element snabbt fånga ögat för att få oss att välja till
eller ifrån. Vi står mitt i en jetström av tryckta, talade och digitala budskap som gör oss till obevekliga sorterare av viktigt och oviktigt.

En stark bild är ett effektivt sätt att få rätt jobbsökande läsare att bromsa in och reflektera, samtidigt som du fördjupar hans eller hennes intresse för det du har att säga. Med rätt symbolbild i annonsen leder du också tankarna till de värden ni vill stå för som arbetsgivare och kan även stärka ert varumärke. Sensmoralen är alltså att hitta en egen äkta visuell identitet som du kan odla i platsannonser, på karriärsidor och i alla andra kanaler som du använder för att beröra människor internt och externt.

Bra att ha i åtanke är också den heliga treenigheten. Vad vi menar är att den platsannons som ligger ute internt (oftast på intranätet), den annons som ligger ute på företagets hemsida och den som publiceras externt i tidningar och på webben inte får spreta åt olika håll vad gäller innehåll och utförande. Men många företag glömmer detta.

Minst möda läggs ofta på den interna annonsen. Dessa annonser slåss med konkurrenternas genomarbetade externa annonser och det kan vara intressant att fråga sig hur det påverkar medarbetarnas framtida karriärval.

Risken är att man tappar de talanger som har kapacitet och vilja att gå vidare internt. Den interna marknadsföringen av lediga tjänster är också viktig för stoltheten och vi-känslan på företaget.

FREDRIK STRANNE, ELIN ARNELL

Publicerad i Personal och Ledarskap, torsdag 23 juni 2011.

Fredrik och Elin tar gärna emot frågor inom området:
fredrik.stranne@coreworkers.se