Kakor

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda siten godkänner du att cookies används för detta ändamål. Läs mer här.

Jag godkänner inte kakor

Få nya perspektiv

Med nya perspektiv skapade vi bra resultat för Akademiska barnsjukhuset


I kampanjen "Få nya perspektiv" var målet att skapa kännedom om Akademiska barnsjukhuset, både som sjukhus och arbetsplats. Resultatet blev mycket lyckat.

Utmaning

Akademiska barnsjukhuset i Uppsala är ett litet sjukhus i det stora. Ändå rymmer det all kompetens ett sjukt barn behöver. Vårt uppdrag var att skapa uppmärksamhet kring barnsjukhuset, både bland allmänheten och potentiella kandidater. Kännedomen om barnsjukhuset är generellt låg och bland kandidaterna finns en föreställning att det alltid krävs mångårig erfarenhet och specialkunskaper för att få jobba där. Det finns också en rädsla för att jobba med barn.

Lösning

För att sprida kunskap och sänka trösklarna för potentiella kandidater, tog vi fram konceptet ”Små hjärtan behöver stor omtanke”. Konceptet implementerades på barnsjukhusets karriärsida och vi skapade kampanjen ”Få nya perspektiv”. Vi ville berätta om barnsjukhuset på ett autentiskt sätt och lösningen byggde på att tog vi hjälp av patienterna, barnen. Som en del av lekterapin på sjukhuset fick de i ord och bild skildra sina upplevelser på sjukhuset och mötet med personalen. Av barnens material skapade vi en kampanjfilm och inlägg till sociala medier. Vi tog också fram content till en kampanjsajt där vi bland annat besvarade vanliga frågor.

Resultat

Kampanjen engagerade över förväntan! Den totala CTR:en för kampanjen på sociala medier landade på 5,52% vilket kan jämföras med en benchmark för liknande insatser på 2,83%. I form av länkklick fick kampanjen 384% fler klick än uppsatt mål i målgruppen vårdpersonal, respektive 149% i målgruppen sjuksköterskor. Av materialet från kampanjen kunde Akademiska barnsjukhuset även göra egna inlägg på sitt Instagramkonto. Antalet likes på inläggen var 209% högre än genomsnittet på dessa inlägg. Sammanfattningsvis har kampanjen skapat stort engagemang och all data som samlats in från målgruppen är värdefull i Akademiska barnsjukhusets fortsatta insatser för att rekrytera.

Vi vill berätta om att vi finns för barnen och samtidigt också få en chans att attrahera fler medarbetare till oss.

Christine Gibson

avdelningschef på Barnsjukhuset.

Fler case