Kakor

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda siten godkänner du att cookies används för detta ändamål. Läs mer här.

Jag godkänner inte kakor

EVRY

Beautiful Code – EVRY:s hyllning till utvecklare


Utmaning

Hur når du en målgrupp, som inte vill bli nådd? Behovet av utvecklare ökar och trycket gör att många tar bort sina LinkedIn-konton för att de blir överösta med erbjudanden. IT-konsulten EVRY ville hitta ett sätt att vara intressanta hos främst unga utvecklare i sociala kanaler, och bad oss att ta fram korta och snabba budskap. Att skapa kommunikation för sociala kanaler är ett brett scope. Konkurrensen är också stor – EVRY ska inte bara stå ut från andra arbetsgivare, utan dessutom vara mer intressanta än användarnas egna vänner och bekanta.

Lösning

För att smalna av uppdraget och möta de sociala kanalernas utmaningar, började vi med att titta på målgruppens beteende där. Var finns de? Vad tittar de på? Hur kan vi göra EVRY relevanta? Även om korta och snabba budskap fungerar för det mesta, såg vi att målgruppen tenderade att se längre filmklipp med djuplodad information. Vi ville ta tillvara målgruppens kunskapstörst och verkliga intresse för utvecklaryrket. Samtidigt visste vi att unga talanger enligt statistik föredrar arbetsgivare med ett högre syfte. De här insikterna blev grunden till minidokumentären Beautiful Code, som är en hyllning till vad medarbetare kan skapa med dagens avancerade teknik.

Resultat

Den här filmen har visat hur vikitgt intern stolthet är för externa framgångar. EVRY:s medarbetare tog snabbt filmen till sina hjärtan och den har delats flitigt i deras egna nätverk. Vi gav EVRY en egen röst och något som är lätt för alla att berätta om. Den 7 minuter långa filmen har redan setts av tiotusentals tittare. Filmen blev tveklöst en succé – och ett koncept EVRY vill jobba vidare med för att fortsätta attrahera unga utvecklare.

Visningar:
LinkedIn (Norge + Sverige) just nu ca. 24 870 visningar
Facebook (Norge + Sverige) just nu ca. 14 200 visningar
Vimeo just nu ca. 34 200 visningar

Filmen har skapat ett otroligt stort engagemang här internt, nu förstår man så mycket bättre allt fantastiskt vi gör för våra kunder.

Sigrid Reinst

Head of Brand & CSR

Fler case