Kakor

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda siten godkänner du att cookies används för detta ändamål. Läs mer här.

Jag godkänner inte kakor

Ekerö kommun

Karriärsidan som gör det lätt att upptäcka Ekerö kommuns unika övärld


Utmaning

Hur får vi en av Stockholms minsta kommuner att sticka ut bland 26 andra? Ekerö kommun har, liksom det stora flertalet kommuner i Sverige, utmaningar när det gäller att särskilja sitt arbetsgivarerbjudande. I slaget om de bästa talangerna har det blivit än viktigare för dem att vara tydliga och att spegla insidan till utsidan på ett sätt som både är attraktivt och som samtidigt skapar rätt förväntningar. På Ekerö Kommun såg HR och Kommunikation nyttan i att ta ett helhetsgrepp om frågorna för att stärka kommunens position.

Lösning

Ekerö kommuns karriärsida är navet i all rekrytering och i kontakter med alla potentiella medarbetare. I fokusgrupper med medarbetare lärde vi oss att en av Ekerö kommuns stora styrkor som arbetsgivare är naturen. Visst, du kan vara lärare eller sjuksköterska i en grannkommun, men på Ekerö får du närhet till en unik miljö med Mälaren, hästhagar, åkrar och äppelgårdar. Det – ihop med att de har nära till beslut, ett starkt driv och en vilja att våga göra saker annorlunda – förmedlar vi på ett kort, koncist och trovärdigt sätt. Karriärsidan står ut i konkurrensen, bjuder på en oväntad upplevelse och visar tydligt vilka Ekerö kommun är.

Resultat

Sajten lanserades i april 2019. Under de första fem månaderna resulterade det i följande resultat (jämfört med samma tid året innan, april–okt 2018 och 2019):
+305% i det totala antalet besökare på sidan.
+183% i unika besökare.
+93% av antalet “unika” besökare har valt att läsa mer om jobben som finns tillgängliga. Alltså gått in på en tjänst och läst mer.
+44% i ökning totalt på antalet sökande.
+14% i antal sökande inom Barn- och utbildningsförvaltningen.

Det känns så mycket roligare att prata om oss som arbetsgivare nu. Dels för att medarbetarna varit med och bidragit, dels för att vår nya karriärwebb är så himla fin! Den sammanfattar oss så bra.

Christina Thunholm

HR-chef

Fler case